Zeelandweekend

Last-minute nog even een Zeelandweekend met 6 andere Piranha’s. Noordwesten wind kracht 5-6, 12 graden onder- en bovenwater maakten het koud voor de tijd van het jaar, maar goed genoten. Hieronder volgt een kort verslag van de 6 duiken die we maakten.

Vrijdagavond 24 mei: Scharendijke haven, 2m zicht, 12 graden, max 6m. Leuk rondje gemaakt, gebruikelijke leven gezien.

Zaterdagochtend 25 mei: Dreischor Zuid langeweg, 4m zicht, 12 graden, max 8m. Ongelovelijk druk om 11 uur. 100meter voor de parkeerplaats in de berm geparkeerd. Auto’s kwamen het hele eind achteruit terug vanaf het gemaal Ondanks de drukte en de hoge golven redelijk goed zicht. Duik linksaf gemaakt en genoten van het moois. Om half 1 was bijna iedereen weer vertrokken.

Zaterdagmiddag: Zeelandbrug, 30cm zicht, 11 graden, max 7m. Erwtensoep. Met z’n 3’en geen erg prettige setting voor een ontspannen duik en dus maar weer naar de kant na nog geen 10 minuten.

Zaterdagavond: Dreischor gemaal, 4m zicht, 12 graden, max 12m. Zoals altijd genieten op deze stek. Golven waren door de wind (NW-6) erg hoog, maar beneden de 3 meter was de deining en het stof niet meer aanwezig. Linksaf op 11 meter gekeken en verrast door de vele begroeiing. Rechts is het veelal zand, links blijkbaar wel de moeite op die diepte. Gemaal was aan, dus die gelaten voor wat het was.

Zondagochtend 26 mei: Werkhaven Bommenede, 3-4m zicht, 12 graden, max 5.5m. Eerste keer op deze stek. Lang ondiep en erg rijk begroeid na de eerste 50m zandbodem gehad te hebben. Leuk! Nog maar eens voor een nachtduikje naar terug. Ook leuk als navigatieoefening, want met zo’n vlakke bodem is je kompas onmisbaar Veel klein spul en erg veel strijdlustige krabbetjes.

Zondagmidadg 26 mei: Spoelduik in De Beldert, 7m zicht, 11 graden, max 8m. Topzicht, weinig gezien lekker even rondgedoken op zoek naar een steur, maar het moeten houden bij een aantal erg jonge baarsjes die heel ijverig de bodem afzochten naar lekkere hapjes en absoluut niet onder de indruk waren van de duikers boven zich. Als je zou willen zou je ze met de hand kunnen vangen

Al met al een lekker weekend duiken met de Piranha’s uit Enschede.

Advertenties

~ door ehoogma op mei 27, 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: