About

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na mijn OW cursus op Gozo (Malta) in juli 2004 heb ik in dezelfde vakantie van 15 dagen gelijk mijn AOW ook maar gedaan. Wat een prachtige wereld onder de zeespiegel daar! In één keer verslaafd. >50m zicht, grote kliffen en riffen, grotten en heel veel leven. Toch wel erg gaaf om op een diepe duik de golfjes nog te kunnen zien 30m boven je! Maarja, aan iedere vakantie komt een eind en ook aan het duiken dus.

Door allerlei zaken – die veelal met studeren te maken hadden – kwam het duiken er niet meer van. Maar in september 2006 ben ik bij ZPV Piranha op de UT in Enschede weer begonnen met wat opfrissen in het zwembad, een duikje in de toren hier in Enschede en een keertje naar Nemo33 in Brussel. In april 2007 twee duiken gemaakt in de Wijthmenerplas en het Bronsbergermeer die mij deden twijfelen of Nederland wel wat voor mij is met zo’n 1m zicht en koud water. Echter in mei en in juni een zeelandweekend gedaan en weer helemaal verkocht! Vooral de nachtduiken bij het gemaal van Dreischor waren fantastisch. Tegenwoordig neem ik zelf mensen mee voor hun eerste ervaring met ademen onder water om mijn enthousiasme met hun te delen en duik ik tegenwoordig samen met mijn vriendin Saskia wat vaker dieper, langer en in grotten en wrakken.

Nog even over mijzelf dan maar: 30j, afgestudeerd in de elektrotechniek en lid van ZPV Piranha op de Universiteit Twente. Oorspronkelijk kom ik uit de regio Steenwijk/Giethoorn, maar woon nu in Enschede. Tot een volgende duik!

ErikH


 
%d bloggers liken dit: